Profesjonalne ekspresy do kawy Nuova Simonelli
Nuova Simonelli – włoski ekspres kolbowy do restauracji
Gastronomia bez kawy? Skandal! Każda restauracja, bistro bar czy nawet food truck powinien mieć profesjonalny sprzęt do parzenia kawy. Ekspres Nuova Simonelli sprawdzi się w biznesie lepiej niż dobrze. Chcesz wiedzieć dlaczego?
Elegancki ekspres kolbowy
Zacznijmy od bardziej powierzchownej kwestii. Estetyka w gastronomii ma niebagatelne znaczenie. Ekspres do kawy zwykle jest wyeksponowany, więc klienci mają okazję rzucić na niego okiem. Przeciętna maszyna nie zrobi wrażenia. Nuova Simonelli Appia z kolei... To klejnot. Zwłaszcza w wersji czerwonej. Jakość wykonania jest tutaj widoczna od razu. Włoska stylistyka zaś wzbudza u klienta poczucie luksusu. Dlaczego to jest ważne?
Klient lokalu gastronomicznego powinien czuć, że jest w miejscu wyjątkowym. Jeśli elegancki wystrój kawiarni połączy się z odrobiną nowoczesności, można osiągnąć wprost fenomenalny efekt wizualny. Marka Nuova Simonelli to więc prosta droga do podniesienia poziomu lokalu w oczach klienteli. To z kolei pomoże im podjąć decyzję, którą restaurację wybrać następnym razem.
Wydajny ekspres Nuova Simonelli
Wygląd to jedno, wydajność ekspresu – coś zupełnie innego. Najbardziej profesjonalne ekspresy kawowe to symbioza obu tych wartości. Nawet kompaktowy model Nuova Simonelli Musica daje możliwość spieniania mleka i przygotowania naparu jednocześnie bez ingerencji w parametry. Oznacza to, że idealne cappuccino jest do zrobienia błyskawicznie. A preinfuzja w ekspresie tymczasem wydobędzie smak kawy, jaki w domowych warunkach jest rzadko spotykany.
Musica to jednak stosunkowo skromne urządzenie. W popularnej restauracji potrzeba czegoś większego. Nuova Simonelli Aurelia Wave to niezawodny ekspres kolbowy, który pozwala na automatyzację pracy baristy. Inteligentny system wraz z intuicyjnym panelem dotykowym usprawnia działania podczas intensywnych chwil. Krócej: koniec zatorów przy barze!
Pomoże w tym i technologia T3. To rozwiązanie zaprojektowane z myślą o wysokim zapotrzebowaniu. Pozwala ustawić 3 tryby temperatury. W rezultacie obsługa ma 100% kontroli nad parametrami napoju. A to pozwala osiągnąć najwyższy poziom smakowy, pełen subtelności i głębi. Nuova Simonelli to więc ekspresy przeznaczone dla najbardziej wymagających lokali, gdzie nigdy nie brakuje miłośników wysokiej jakości kawy.
Wydajny ekspres do kawy Nuova Simonelli oznacza również podwyższone grupy, na przykład. Niby nic, ale nie wszystkie maszyny kawowe mogą to zaoferować. W rezultacie model Aurelia Wave daje możliwość przygotowania napoju w wysokich, designerskich szklankach. Dzięki temu obsługa restauracji może także sporządzić idealną kawę na wynos, jeśli klient sobie tego zażyczy.
Ekspresy Nuova Simonelli – ceny
Od razu musimy podkreślić, że ekspres do kawy z najwyższej półki nie będzie kosztował mało. To nie urządzenie do użytku domowego – to maszynka do robienia pieniędzy. Każdy poważny restaurator wie, że dobra kawa (obok jedzenia, oczywiście) może przyczynić się do budowania relacji z klientami. A to te długotrwałe relacje właśnie tworzą renomę marki.
Małe ekspresy do kawy Nuova Simonelli dla gastronomii to koszt ok. 14000 zł brutto. Duży 3-grupowy ekspres kolbowy to już wydatek rzędu ok. 40000 zł brutto. Tak, to nie lada inwestycja. Jednak za tymi cenami idą jakość, niezawodność oraz projekt godny samego Colosseum. Kawy zaś przygotowane dzięki takim maszynom zapadną w pamięci konsumentów na długo. Czy to kameralna cukiernia na rogu, czy góralski zajazd – ekspres Nuova Simonelli to przepis na sukces w każdym przypadku.