Dlaczego serwisowanie urządzeń gastronomicznych to ważne zagadnienie?
Nie ma chyba urządzenia na świecie, które byłoby całkowicie bezawaryjne. Zarówno samochody się psują, sprzęty RTV, AGD, jak i profesjonalne urządzenia gastronomiczne. Zdarza się, że w najmniej odpowiednim momencie jakiś sprzęt odmówi posłuszeństwa. Nic więc dziwnego, że tak ważny w gastronomii jest profesjonalny serwis urządzeń!
Dlaczego warto zadbać o wysoki poziom usług oraz najwyższą jakość? Sprawdź!
- Profesjonalny serwis urządzeń gastronomicznych, czyli ręka trzymana na pulsie
- Naprawa urządzeń gastronomicznych — które urządzenia podlegają naprawie?
Profesjonalny serwis urządzeń gastronomicznych, czyli ręka trzymana na pulsie
Mnóstwo osób, które decydują się na prowadzenie lokalu gastronomicznego oraz na zakup urządzeń do tego potrzebnych, nie zwraca w ogóle uwagi na to, jakie są warunki serwisowania sprzętu, na który się decyduje. Dlaczego tak się dzieje? Zwykle ciesząc się nowymi przedsięwzięciami, nie myślimy o tym, że coś może się w przyszłości zepsuć i będą z tym problemy. Dokładamy wszelkich starań, aby sprzęt działał bez zarzutów.
Sprzęt gastronomiczny to urządzenia, które są zwykle intensywnie użytkowane. Oznacza to wiele godzin ciężkiej pracy, bez wytchnienia dla maszyn. Ponadto od profesjonalnych sprzętów wymaga się, by działały bezawaryjnie. Każda, nawet najmniejsza usterka jest w stanie pokrzyżować plany w lokalu. Ponadto każda minuta niedziałającego sprzętu to ogromne starty zwłaszcza dla tych większych, bardziej prestiżowych restauracji, ale i dla małych kawiarni również. Urządzenia przeznaczone dla gastronomii powinny posiadać sporo łatwo dostępnych części zamiennych dostępnych na terenie całej Polski, aby można je było jak najszybciej założyć. Czas naprawy też jest kluczowy — im szybciej, tym lepiej.
Są takie usterki, których nieszczególnie da się uniknąć. Na szczęście serwis urządzeń gastronomicznych to nie tylko naprawa konkretnych sprzętów, ale również serwis gwarancyjny i pogwarancyjny, początkowy rozruch, montaż urządzeń oraz szkolenie z poprawnej obsługi tych urządzeń. Każdy użytkownik urządzeń gastronomicznych, który będzie dbał o regularne przeglądy oraz terminy wymiany wszystkich niezbędnych części, z pewnością nie pożałuje!
Im wcześniej zareagujesz, tym wcześniej wychwycisz moment, w którym urządzenie będzie wymagało naprawy. Nie zdąży się zepsuć, a części zostaną wymienione bez stresu w kontrolowanych warunkach.
Naprawa urządzeń gastronomicznych — które urządzenia podlegają naprawie?
Zastanawiasz się, jakie urządzenia podlegają usługom serwisowym? Do tego grona należy całkiem spora lista. Są to urządzenia chłodnicze, mroźnicze, piece konwekcyjno-parowe, piece do pizzy, zmywarki gastronomiczne, jak i mniejsze sprzęty, takie jak obieraczki, miesiarki, miksery, płyty grillowe, ekspresy kolbowe, frytownice, krajalnice, warniki, blender, ekspresy ciśnieniowe, kuchnie gastronomiczne, patelnie gazowe, taborety czy trzony gazowe. Dobry jakościowo serwis urządzeń obejmie nie tylko rodzime marki, ale również te zagraniczne. Warto stawiać na pomoc profesjonalistów, którzy znają się doskonale na swoim fachu i poprowadzą Cię przez cały proces stresującej naprawy, jak i mniej stresujących regularnych przeglądów.
Koszt serwisu uzależniony jest od konkretnego zapotrzebowania. Chodzi o to, czy serwis jest w wymiarze standardowym, pilnym, a może nocnym. Ilość czasu, jaką serwisant musi poświęcić danej usterce, również jest kluczowa i wpływa na ostateczną cenę, jaką przedsiębiorca musi zapłacić. Nie zwlekaj — wybierz dla swojego lokalu solidny i rzetelny serwis już dzisiaj!